- Uudised
- Toiduainetööstuse Aastakonverents „Kuidas säilitada konkurentsivõime?“ tuleb taas, seekord juba 19. korda!

Toiduainetööstuse Aastakonverents „Kuidas säilitada konkurentsivõime?“ tuleb taas, seekord juba 19. korda!
Toiduainetööstuse aastakonverents toimub ka sel aastal osalejatele hübriidversioonina, kuid ootame osalejaid jälle rohkem kohapeale Radisson Blu Hotel Olümpia Konverentsikeskuse saali. Näitame oma sektori ühtehoidvust!
Seega - olete oodatud osa võtma traditsioonilisest toidutööstuse aastakonverentsist „Kuidas säilitada konkurentsivõime?“ K 23. aprillil kell 10.00-16.45 Radisson Blue Olümpia Hotelli Konverentsikeskusesse.
Palume konverentsile registreeruda hiljemalt T 16. aprilliks SIIT LINGILT
Osalustasu nii kohapeal kui veebis osalemisel: 45 EUR + km, v.a. personaalselt tasuta kutsutud.
Tänavuse aastakonverentsi raames räägitakse majandusarengutest maailmas ning käsitletakse Eesti toiduainetööstust rahvusvahelises võrdluses. Konverents keskendub Eesti toiduainetööstuse rahvusvahelisele konkurentsivõimele ja arenguvõimalustele. Esimene sessioon pakub ülevaate tööstuse olukorrast globaalses kontekstis, jagades praktilisi kogemusi efektiivsuse tõstmise ja toodete eksportimise osas. Teine sessioon käsitleb toiduainetööstust mõjutavaid tegureid, sealhulgas tarbimispsühholoogiat, mis ettevõtteid eriti täna tugevalt mõjutab.
Ettevõtete suurimaks murekohaks peale kõrgete energiahindade, tootmismahtude languse, üha suureneva maksukoormuse on muutunud konkurentsivõime, millele pühendame konverentsi lõpubloki. Konjunktuuriinstituudi juhi Peeter Raudsepa ettekanne juhatab sisse diskusioonivooru „Kelle asi on Eesti toidutööstuse konkurentsivõime?“ Diskussioonivooru on kaasatud MKM kantsler ning eksportivate ettevõtete juhid. Ühe diskussioonivooru punktina käsitletakse keskkonna ja rohepöördega seotud teemat kui konkurentsieelist. Modereerib Aasta Tööstur 2024 ja YOOK Production OÜ juhataja Katre Kõvask.
Traditsiooniliselt autasustatakse konverentsil ka tootekonkursi “Eesti Parim Toiduaine 2025” võitjaid. Tseremoonial osalevad regionaalminister ja Vabariigi Presidendi abikaasa pr Sirje Karis.
Palun registreeruge ja broneerige päev!
P.S. Registreeringut saab TASUTA tühistada kuni 9. aprillini. Peale seda rakendub tühistustasu 100 EUR + km/osaleja.
Konverents viiakse läbi „Põllumajanduslike teadmiste ja innovatsiooni süsteemi“ (AKIS) raames.
Korraldaja: Eesti Toiduainetööstuse Liit
