- Veebileht
- Pood
- Sündmused
- Koolitused
- Koolitusprogramm: Toidutoodete eksport HoReCa sektorisse Rootsi ja Saksamaa näitel

Koolitusprogramm: Toidutoodete eksport HoReCa sektorisse Rootsi ja Saksamaa näitel
Koolituse eesmärk on suurendada Eesti toidusektori väike- ja keskmise suurusega ettevõtete (VKE-de) võimekust siseneda välisturgudele, keskendudes HoReCa (hotellid, restoranid, catering) sektorile. VKE-de väljakutseks on mõista HoReCa sektorit erinevates riikides, kohandada oma tootevalikut ja arendada ekspordistrateegiaid, mis vastavad sektori nõudmistele ning eelistustele. Koolituse käigus omandavad osalejad praktilisi teadmisi ning õpivad kasutama tööriistu HoReCa sektori eksporti toetavate ärimudelite ja strateegiate arendamiseks. See toetab Eesti toidusektori VKE-de ekspordivõimekuse kasvu ning aitab luua tugevamaid sidemeid rahvusvahelisel tasandil.
Koolitus keskendub Rootsi ja Saksamaa turgudele. Esmalt võetakse ette Rootsi turg, seejärel Saksamaa, läbides allpool olevad teemad. Kohustuslik läbida terve koolitusprogramm.
Koolitusele on oodatud Eesti toidusektori ettevõtted, kes soovivad arendada oma ekspordivõimekust HoReCa sektorisse ning mõista sektori eripärasid.
TOIMUMISE AEG JA KOHT
6. november 2025 - 20. veebruar 2026 kell 10.00-13.15 VEEBIS
Maht ja kestus: 48 akadeemilist tundi, millele lisandub iseseisev töö. Koolitusprogramm koosneb 12 koolituspäevast, millest igaüks 4 akadeemilist tundi. Iga koolituspäev koosneb teoreetilisest ja praktilisest osast.
Töökeel: inglise
Fookusteemad
HoReCa sektori struktuuri ja turgude analüüs;
tootevaliku kohandamine vastavalt sihtturu vajadustele;
turunduskanalite ja müügistrateegiate loomine HoReCa sektorile;
hinnakujundus ja lepingud; - kliendisuhete hoidmine ja kasvatamine;
logistika ja tarnete korraldus;
HoReCa sektori trendide mõistmine ja neile vastamine.
AJAKAVA
Rootsi turg:
1. sessioon: 6. november 2025, kell 10-13:15
2. sessioon: 11. november 2025, kell 10-13:15
3. sessioon: 18. november 2025, kell 10-13:15
4. sessioon: 27. november 2025, kell 10-13:15
5. sessioon: 2. detsember 2025, kell 10-13:15
6. sessioon: 9. detsember 2025, kell 10-13:15
Saksamaa turg:
1. sessioon: 15. jaanuar 2026, 10-13:15
2. sessioon: 27. jaanuar 2026, 10-13:15
3. sessioon: 29. jaanuar 2026, 10-13:15
4. sessioon: 9. veebruar 2026, 14-17:15
5. sessioon: 17. veebruar 2026, 10-13:15
6. sessioon: 20. veebruar 2026, 10-13:15
KOOLITUSE SISU
I Tutvustus
II HoReCa sektor
- Ekspordituru põhiteave ja taustainfo
- HoReCa sektori ülevaade
Turu suurus ja areng
Tarbijad
Raamtingimused ja regulatsioonid
Messid
Erialaajakirjad
- Trendid ja arengusuunad
- Struktuur ja segmendid
Toitlustus / restoranid
Majutus / hotellid
Institutsionaalne toitlustus
- HoReCa sektori jaotuskanalid
Hulgimüüjad ja Cash & Carry
Ühishanked
III Eesti toodete potentsiaal turul
Valitud HoReCa sektori segmendid
Valitud hulgimüüjad
IV Strateegia ja tegevuskava
- Turuanalüüs ja tootevaliku arendamine
Turu ülevaade
Sihtgrupi analüüs
Konkurentsianalüüs
Toote- ja hinnastrateegia
Tootesortiment
- Kvaliteedistandardid
- Pakendamine
- Märgistamine
- Toiduturvalisus
- Mahessertifikaadid
Hinnastamine
- Arvutused, tasud ja marginaalid
Müügistrateegia, ülesehitus ja turundus
Kliendiloend
turundus
Logistika
Ostjaga suhtlemine
Ettevalmistus ja lähenemine
Ostjate ootused ja kultuurilised erinevused
Kontrollnimekiri: esitlus ja ostjate küsimused
Tegevuskava (Roadmap)
KOOLITAJAD
Rootsi turu koolitaja: Jakob True on rahvusvahelise toidu- ja joogisektorile keskendunud nõustamisettevõte Green Seed Group Skandinaavia kontori juht. Green Seed Group aitab ettevõtteid enam kui 20 erineval turul nõustades turule sisenemise strateegiates, turunduses, müügis jne. Eelnevalt on Jakob töötanud juhtivatel positsioonidel toidusektori ettevõtetes ja organisatsioonides: European Food A/S, FFB, Food from Britain, Irma, Carlsberg. LinkedIn: Jakob True | LinkedIn
Saksamaa turu koolitaja: Nicole Günther
Nicole on Green Seed Group Saksa kontori juht.
„Juba 20 aastat on minu kirg ja fookus olnud rahvusvaheliste toidu- ja joogiettevõtete äriarendusel saksakeelsetel turgudel. Tänu tugevatele kontaktidele kohalikus toidu- ja joogisektoris on mul laialdane kogemus ettevõtete kasvu toetamisel. Green Seed on spetsialiseerunud toidu- ja joogisektori nõustamisele. Pakume terviklikke turule tuleku strateegiaid ja äriplaane, aitame leida sobivaid partnereid või loome kontaktid ostjatega.“ LinkedIn: Nicole Guenther | LinkedIn
Koolitus viiakse läbi „Põllumajanduslike teadmiste ja innovatsiooni süsteemi“ (AKIS) raames
Registreerimise tähtaeg: 30. oktoober 2025.
![]() | ![]() |
.