XI Toiduainetööstuse Aastakonverents 2017

XI Toiduainetööstuse Aastakonverents 2017

26.04.2017

Radisson Blu Olümpia hotel
Milline on Eesti toidu väärtus?
Riigile, ettevõtjatele, tarbijatele


9.00–10.00 Registreerimine, hommikukohv

10.00–10.05 Sissejuhatus. – Toiduliidu juhataja Sirje Potisepp

10.05–10.15 Pöördumine. – Toiduliidu volikogu esimees Veljo Ipits

I sessioon: TOIDUAINETÖÖSTUS JA MAJANDUSKESKKOND
Moderaator Sirje Potisepp*

10.15–11.05 Majandusarengud maailmas lähiaastatel. – Urmas Varblane, Tartu Ülikooli majandusteaduskonna rahvusvahelise ettevõtluse professor, akadeemik

11.05–11.30 Eesti toit välisriikides - praktikuna ekspordist. – Annika Kõiv, Farmi Piimatööstus AS ekspordijuht ning Ruta Kallaspoolik turundusjuht

11.30–11.55 Mida vajab Eesti toit - toidupoliitika tulevikusuunad. – Tarmo Tamm, maaeluminister

11.55–12.00 I sessiooni kokkuvõte – moderaator

12.00–13.00 Lõuna, fuajees toodete degusteerimised

13.00–13.50 “Eesti Parim Toiduaine 2017” väljakuulutamine, võitjate autasustamine.
Toiduliidu parimate eksportivate ettevõtete tunnustamine
Tseremoonial osalevad president Kersti Kaljulaid ja maaeluminister Tarmo Tamm

II sessioon: TOIDUAINETÖÖSTUS JA MÕJUTEGURID
Moderaator: Asso Lankots

14.00–14.30 Uuring jaekettide ja tarnijate suhetest. – Aivar Voog, Kantar Emori uuringujuht

14.30–15.00 Kauplemise head tavad. – Marko Udras, Eesti Kaubandus-Tööstuskoja poliitikakujundamise ja õigusosakonna juhataja

15.00–15.30 Tervislik paus, toodete degusteerimine

15.30–16.00 Suhkrutalgud – toodete reformuleerimine suhkru näitel. – Krista Kalbin, Valio Eesti As turundus- ja tootearendusdirektor ja Marek Viilol, Põltsamaa Felix AS turundusdirektor

16.00–16.50 Diskussioonivoor: Mida teha ülekaaluga?
Moderaator: Krista Kalbin – AS Valio Eesti
Osalejad: Kristin Salupuu – toitumisnõustaja, Diana Ingerainen – Eesti Perearstide Seltsi juht, Jüri Tamm – EOK asepresident, Marek Viilol – AS Põltsamaa Felix

16.50–17.00 Lõppsõna ja kokkuvõte – moderaator

17.15 Pidulik vastuvõtt banketisaalis

 

*korraldaja jätab endale õiguse teha vajadusel programmi muudatusi

Täpsem info ja registreerimine toiduliidu kodulehel, lisainfo telefonil +372 648 4621.